Sider

tirsdag 21. juni 2011

Vi gleder oss til ferien:)

Nå har vi bestilt ferietur med hund:) Vi hadde noen tanker om at det kom til å bli ganske så vanskelig å få overnatting med en hund på slep. Så ved forespørsel passet jeg godt på å forklare at hunden bare var en valp, veldig liten og veldig søt.... Det var bare ett sted som sa at de ikke kunne ta oss imot, de hadde allergivennlige tepper på gulvene.
Vi forstår selvfølgelig hvorfor, men det er ikke lov å ta med hunden inn i Kristiandsand dyrepark, det er kanskje der vi møter den største utfordringen på ferieturen. Dagen i dyreparken blir så lang, og selv om det er hundebur utenfor parken og med mulighet for å gå tur, blir det mange lange timer uten oss. Vi må finne en god løsning på dette, slik at både barn og valp blir fornøyd.
Vi hadde tenkt oss en liten tur til Danmark også. Det er en noe mer omfattende prosess. Vi må være sikre på at vi får med oss valpen hjem igjen uten karantene.
Dvergbendelorm, som ikke er farlig for hunden, men derimot dødelig for oss, er en fryktet parasitt som foreløpig ikke finnes i Norge (tror man). Ved innførsel av dyr over landegrensene MÅ man sørge for å behandle hunden sin. Det er svært vanskelig å finne ut av hvordan dette skal gjøres med god nok dokumentasjon, slik at det ikke blir noe trøbbel ved grenseovergangen. Valpen må også id-merkes, så til tross for at vi egentlig hadde tenkt til å vente med dette til valpen ble litt større, etter oppdretters anbefalning, så må vi kanskje gjøre det allikevel.
Det må visstnok søkes til mattilsynet om innførsel av hund til Norge, selv om vi bare har vært der på ferie og behandlingstiden for søknaden er to uker. Hvis det viser seg at vi i tillegg må vaksinere mot rabies, en prøve hvor serumkonsentrasjon av antistoffer må måles etter seks måneder, må vi avlyse Danmarksreisen. Og når det attpåtil er umulig å komme inn på mattilsynets skjemasider for å fylle ut de nødvendige papirene, så oppleves det veldig tungvint, men kanskje nødvendig? Vi sendte i stedet en mail til mattilsynet med ønske om en oppklaring i forvirringen, for i tillegg er det andre regler for hunder under tre mnd.
I Legoland derimot er litt lettere å forholde seg til å ha hund, der får hunden være med på alt, untatt karusellene:)
Vi ønsker alle en god og lang ferieplanlegging, mens vi venter spent på svar fra mattilsynet....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar