Sider

fredag 17. juni 2011

Laang ventetid!

Fortsatt to uker igjen til vi kan reise å hente valpen vår! Det er bare en og en halv uke siden vi bestilte den og det føles veldig lenge siden, de neste to ukene kommer til å bli uendelige!!:)
Nå har vi bestilt hotellrom for overnatting på turen, det er langt fra Valdres til Trondheim. Vi reiser oppover rett etter jobb fredag 1. juli, ligger over i Dombås og reiser videre til Trondheim 2. juli, tilbake til Dombås for ny overnatting og hjem igjen på søndag.
Det er bare å håpe at valpen tåler bilkjøring uten å bli syk, ellers blir det mange stopp. Nå som noen hundebøker er gjennomlest, har vi lært at hvis en hund først blir bilsyk, så er det ofte slik at den vil være bilsyk resten av livet. Det menes at dette er psykologisk betinget, hunden har en gang lært at bilkjøring fører til oppkast og dermed blir den automatisk syk. Det anbefales å øve inn bilkjøring med gradvis opptrening til lengre turer. Dette lar seg vanskelig gjennomføre for oss når vi henter valpen, med mindre vi tar ferie og bruker en uke på turen hjem igjen....vi får krysse fingrene og håpe på det beste. Kanskje har kennelen tenkt på dette og vært på noen kjøreturer allerede?
For tiden funderer vi over buret vi har kjøpt, hvor skal det stå? Egentlig er det litt for stort eller huset litt for lite, så det er vanskelig å finne en god plass til det. I utgangspunktet tenkte vi på gangen, som er nærmeste rom til soverommet, men der er det ikke plass. Soverommet går jo an, men da blir soveplassen så langt unna dagligdagse lyder og hjemlig atmosfære på dagtid. Dessuten kommer vi andre som skal sove på soverommet til å våkne av den minste lyd på natten hvis buret står der. Foreløpig har vi ikke funnet noen god plass, det må nok til en liten ommøblering i ett eller annet rom for å finne et passende sted.
Ellers skal det meste være klart for å ta imot valpen nå. Vi mangler en god uteplass, men vi har ennå ikke bestemt oss for om vi skal lage hundegård eller ikke. Vi venter til valpen kommer, for å se hva slags behov som dukker opp.
Vi gleder oss i allefall!

1 kommentar:

  1. Så koselig at dere har fått en egen blogg da! Det blir spennende å følge med her inne;) Og det går fort til 1 juli da;)

    SvarSlett