Sider

mandag 11. juli 2011

Konsekvent?

Vi har lært at en cocker skal ha en mild, men konsekvent oppdragelse. Alle forstår vel hva mild betyr, men det faktiske innholdet av konsekvent, går kanskje ikke helt opp for en før man står å halvfryser i bare underbuksa ute klokka tre på natten for å lufte en tissetrengt valp. Den skal belønnes like mye da, som på dagtid, men det er ikke så veldig lett å være oppmerksom på det gode den gjør alltid. Hundebøkene vi har lest understreker betydningen av å oppnå kontakt med hunden. Først når du har dens oppmerksomhet, er den lærevillig og konsentrert på det du forsøker å oppnå. Den skal belønnes når den søker ditt blikk eller når du oppnår blikkontakt gjennom trening. Det er lett, når man nesten ikke ser selv i halvmørket uten briller og i trusa og har glemt igjen godbitene inne... Selv om vi ikke greier å være 100% konsekvente, håper vi allikevel det er mulig å lære ham noe underveis.
Han har allerede blitt flink til å komme når vi roper på han, kanskje mest fordi han syns det er best å være der vi er? Valpebitingen er det værre med, særlig for Leah, det blir en del tårer om dagen, men mesteparten av tiden går det bra og de to koser seg masse sammen.
Natten har vært det mest utfordrende til nå, han gråter mye da og mor, som er uten far hele uka, orker ikke altfor mange netter nesten uten søvn i tillegg til full jobb. Så Niro har fått egen plass i dobbeltsenga og der blir han vel værende resten av livet.... Når han får ligge der, ligger han helt stille uten en lyd og har slett ikke lyst til å stå opp når klokka ringer om morgenen.
God matlyst har han og har blitt litt rund i magen, ikke har han særlig lyst til å gå tur eller være for lenge ute heller, så han må passes på litt når det gjelder overvekt. Han er veldig kosete og elsker fortsatt ullteppet under stuebordet, der sover han mye sammen med beina våres.
Bestemor i kjelleren har også blitt forelsket og hun fortalte i dag at hun har fått lyst på hund etter at Niro kom til oss:)
Det er en stor glede å ha hund i huset og vi gleder oss til fortsettelsen:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar